• It giet oan

  2 april 2021

  9-10-11 juli 2021 workshop 50TintenGroen


  Je kan bijna spreken van een nieuwe titel voor het Buitenschilderen 50TintenGroen 2021, It giet oan, in een tijd waarin veel onduidelijk is of een evenement, kunstroute, workshops of kunstmarkt door kan gaan. Het gaat door, mits Corona alsnog verder uitbreidt. Hier gaan we niet vanuit en we zijn een maand later gaan zitten, met de hoop, dat iedereen ingeënt is. Alle voor de dan geldende richtlijnen van het RIVM nemen we in acht.

  Na een week vanaf de mailing dat 50TintenGroen doorgaat, zitten we al bijna vol. Er zijn nog 2 plaatsen. Op naar weer leerzame,  inspirerende en gezellige dagen.

  Lees meer >> | 80 keer bekeken

 • Wat komt er zoal bij komt kijken

  16 maart 2021

  Om een schilderij te maken komt er vaak meer bij kijken dan alleen het geschilderde wat op het doek/paneel staat.

  Het begint met het kopen van het doek of het kopen van een paneel wat je laat zagen. Als je al een idee hebt, dan ga je dat uitproberen in een schetsboek om het verder op het doek/paneel uit te werken. Met een stilleven maak je een compositie met de voorwerpen/onderwerpen die je wilt gebruiken. Dan ga je de verf bij elkaar zetten en maakt een palet met de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Dat kan voor mij olie/acryl of H2O verf zijn.

  Het paneel ga je schuren, in de gesso zetten alvorens je hierop kan gaan schilderen. Al met al ben je zo een paar uur verder alvorens je de eerste streek op het doek/paneel zet. Al naar gelang de grootte van het doek/paneel brengt dit ook meer werk met zich mee. Het plezier van het maken staat altijd voorop en door originaliteit en nog veel meer probeer je er een goed kunstwerk van te maken.

  Fijn dat er mensen zijn die mijn werk waarderen en vandaag heb ik een van mijn nieuwste werken verkocht.  Het schilderij is gekocht door een schrijfster die mij eerder de opdracht gaf om een schilderij te maken n.a.v. haar boek en dat schilderij op de cover plaatste.

  Lees meer >> | 83 keer bekeken

 • Zin in

  26 februari 2021

  Zin in de lente, zin in ontmoetingen, zin in een terrasje, zin in museum, zin in uit eten gaan, zin in vakantie en zin in vijftig tinten groen.

  Joke en ik, de organisatie, hebben er weer veel zin in. Er gaan wat veranderingen plaats vinden en hiermee zijn we volop bezig om het uit te werken. Het is nog te vroeg, ook ivm Corona, om vaste afspraken te gaan maken. 
   

  In het atelier wordt er volop geëxperimenteerd met abstraheren en abstract werken op karton en op doek. Soms lukt het goed, meestal kan het de prullenbak in. Een realistisch schilderijtje er tussen door houdt de sessie spannend.

  Lees meer >> | 100 keer bekeken

 • Henriā€™s Art Sale

  6 januari 2021

  Vandaag is een stilleven van mij aangekocht door Henri's Art Sale.
  Deze galerie koopt werk van kunstenaars aan om weer te verkopen via zijn kanalen in binnen-en buitenland. Wie weet wat de toekomst brengt om als kunstenaar in zijn bestand te worden opgenomen. 
   

  Lees meer >> | 286 keer bekeken

 • Eind van het jaar 2020

  27 december 2020

  Na een vreemd en verwarrend jaar, waarin veel exposities, kunstroutes en galeries de deuren hebben moeten sluiten, is het tijd om stil te staan bij mijn eigen creatieve uitingen en hoe ik ze weer wil geven.
  Na een jaar met veel plezier geëxperimenteerd te hebben met verf, ondergrond, maat en onderwerpen is het tijd voor een keuze, welke weg in te slaan voor de toekomst.

  Mijn hart ligt uiteindelijk toch bij het stilleven en hiermee kun je ook de ruimte nemen op de manier om het weer te geven. Groot, klein en alles ertussenin. Fijngeschilderd, wat losser, compositie en onderwerpen, genoeg om het voor mij interessant te houden.

  Vandaag een stilleven op paneel afgemaakt en zo staan er nog meer in de steigers.

   

   

  Lees meer >> | 120 keer bekeken

 • Dankjewel-concert MDM

  9 september 2020

  Op zondag 13 september om 15.00 uur verzorgt muziekschool MDM Vught een DANKJEWEL-concert. Leerlingen en docenten laten zich zien en horen  in een afwisselend programma met muziek, dans en live schilderkunst. Het concert vindt plaats in de openlucht, voor het Vughts Raadhuis en is gratis toegankelijk.

  Wethouder Toine van de Ven, couturier Janice en meerdere beeldend kunstenaars, waaronder ikzelf gaan live schilderen onder begeleiding van Constantijn Molenkamp. De werken worden na afloop geveild, ten bate van MDM Vught.

  Art-winkel in Vught.

  Ook vandaag te horen gekregen dat er 3 schilderijtjes verkocht zijn. Met de vraag of ik er nog meer wil schilderen omdat er veel vraag naar is. Leuke opdracht.

  Lees meer >> | 171 keer bekeken

 • Sluiting en Corona

  8 juli 2020

  Vanwege Corona gaat de kunstroute aan de kust in augustus dit jaar niet door.
  Ook de expositie X gaat niet door ivm sluiting van de expositieruimte de Kunstbrug in Oldenzaal.

  Wat tot nu toe wel doorgaat is de kunstmarkt De Flierefluiter in Hilvarenbeek op 30 augustus 2020. Er komen minder kramen dan vorig jaar ivm 1,5 meter afstand, maar zeker de moeite waard om te komen kijken en om een mooi kunstwerk aan te schaffen tegen een gereduceerde "kunstmarkt" prijs.

   

   

  Lees meer >> | 199 keer bekeken

 • Recensies 50TintenGroen buitenschilderen

  19 juni 2020

  De 3 daagse buitenschilderen workshop 50TintenGroen heeft dit jaar plaats gevonden bij de ijsboerderij Van Rooy in Vught. We hebben het afgesloten met de aspergemaaltijd van aspergeboerderij Ter Stege in St. Michielsgestel.

  Reacties van de deelnemers:

  Het was weer gezellig en veel geleerd. Tot volgend jaar.
  Oh, wat was het weer inspirerend, ik kom zeker weer.
  Ik heb er veel aan gehad, zoveel tips, tot volgend jaar.
  Heel leerzaam en gezellig.
  Wat een mooie locatie en lekker ijs.
  Inspirerend omgeving en wat heb ik weer lekker gegeten.

  Vanuit de organisatie, Joke Postma en ondergetekende willen wij iedereen bedanken en op naar volgend jaar.

  Helma

   

  Lees meer >> | 175 keer bekeken

 • 50TintenGroen

  24 mei 2020

  De buiten workshop 50TG gaat definitief door. Met wat aanpassingen gaan we weer een gezellig inspirerend kunstweekend tegemoet.

  Met schilderen aan een nieuwe uitdaging begonnen om huishoudelijke artikelen te schilderen. Plastic flessen, schuursponsjes en flessen hanzeep hebben de weg gevonden naar mijn atelier.

  Ik heb mijn schilderij met uitgebloeide zonnebloemen opgestuurd naar de wedstrijd: schilderen naar Jan Mankes. Deze schilder bewonder ik zeer, vooral de verstilde sfeer die zijn schilderijen uitdragen. Dit is een hele andere manier van schilderen dan de strakke stillevens maar beide goed om te doen om te blijven leren hoe en wat.

  Lees meer >> | 185 keer bekeken

 • 50TintenGroen

  7 mei 2020

  Sinds gisteren is door de regering bekend gemaakt dat de richtlijnen zijn versoepeld ivm Corona. Dit houdt in dat wij de mogelijkheid zien om verder te gaan met de voorbereidingen voor 50TintenGroen.

  Er zullen wat aanpassingen moeten plaatsvinden, zoals 1,5 meter uit elkaar  om te schilderen en  als je hoest, niest of koorts hebt, mag je niet meedoen. Verder zullen er maatregelen getroffen worden om op afstand met elkaar het aspergemenu te nuttigen. Ook hier kan met aanpassingen de aspergemaaltijd doorgang vinden. Rekening houden met elkaar en op 1,5 meter afstand. Gezelligheid maken we ook met elkaar en dat zit wel goed.


  We wachten nog met het definitieve besluit om het door te laten gaan tot de 1e week van juni, dan moeten alle richtlijnen van juni  duidelijk zijn omtrent het coronavirus.

  Afgelopen week begonnen  met het schilderen volgens het Zorn palet. Dit wil zeggen dat je met 4 kleuren een schilderij maakt. Mijn kleuren bestonden uit Evory zwart, licht rood, oker geel en titaan wit. De resultaten staan bij recent werk, portret. Leuk om uit te proberen, niet gemakkelijk.

   

   

  Lees meer >> | 192 keer bekeken

 • Meer blogs >>