• 50TintenGroen

  24 mei 2020

  De buiten workshop 50TG gaat definitief door. Met wat aanpassingen gaan we weer een gezellig inspirerend kunstweekend tegemoet.

  Met schilderen aan een nieuwe uitdaging begonnen om huishoudelijke artikelen te schilderen. Plastic flessen, schuursponsjes en flessen hanzeep hebben de weg gevonden naar mijn atelier.

  Ik heb mijn schilderij met uitgebloeide zonnebloemen opgestuurd naar de wedstrijd: schilderen naar Jan Mankes. Deze schilder bewonder ik zeer, vooral de verstilde sfeer die zijn schilderijen uitdragen. Dit is een hele andere manier van schilderen dan de strakke stillevens maar beide goed om te doen om te blijven leren hoe en wat.

  Lees meer >> | 193 keer bekeken

 • 50TintenGroen

  7 mei 2020

  Sinds gisteren is door de regering bekend gemaakt dat de richtlijnen zijn versoepeld ivm Corona. Dit houdt in dat wij de mogelijkheid zien om verder te gaan met de voorbereidingen voor 50TintenGroen.

  Er zullen wat aanpassingen moeten plaatsvinden, zoals 1,5 meter uit elkaar  om te schilderen en  als je hoest, niest of koorts hebt, mag je niet meedoen. Verder zullen er maatregelen getroffen worden om op afstand met elkaar het aspergemenu te nuttigen. Ook hier kan met aanpassingen de aspergemaaltijd doorgang vinden. Rekening houden met elkaar en op 1,5 meter afstand. Gezelligheid maken we ook met elkaar en dat zit wel goed.


  We wachten nog met het definitieve besluit om het door te laten gaan tot de 1e week van juni, dan moeten alle richtlijnen van juni  duidelijk zijn omtrent het coronavirus.

  Afgelopen week begonnen  met het schilderen volgens het Zorn palet. Dit wil zeggen dat je met 4 kleuren een schilderij maakt. Mijn kleuren bestonden uit Evory zwart, licht rood, oker geel en titaan wit. De resultaten staan bij recent werk, portret. Leuk om uit te proberen, niet gemakkelijk.

   

   

  Lees meer >> | 200 keer bekeken

 • Druiven in een plastic bakje

  2 april 2020

  Quarantaine is een frans woord wat we nu in Nederland dagelijks gebruiken. Een kunstenaar is gewend om in zelf gekozen quarantaine te werken, alleen voelt dit toch anders, toch als een gedwongen alleen zijn en dat merk je in je creatieve proces. En wie weet, wat er voor mooie werken uitkomen in deze toch vreemde verwarrende verdrietige tijd.

  Er is ook een positief bericht, ik heb een schilderijtje verkocht, druiven in een plastic bakje, geschilderd met olieverf op paneel. 
   

  Momenteel ben ik bezig om miniaturen te schilderen, die als magneet of als schilderijtje opgehangen kunnen worden. Maat is 8,5x5,5 cm. 
   

   

  Lees meer >> | 213 keer bekeken

 • Corona

  27 maart 2020

  Het Corona virus heeft ook heel Nederland in zijn greep.

  Wat dat voor een kunstenaar inhoudt, is dat het ook een grote verandering is in mijn kunstenaarsbestaan.
  Exposities die niet doorgaan, afmeldingen van bezichtigingen, workshops af moeten zeggen, open atelierdagen kunnen niet doorgaan en ga zo maar door.

  Niet alleen op de laatste plaats minder inkomsten, maar ook de motivatie, creativiteit en gedwongen isolatie heeft mij als kunstenaar een behoorlijke knauw gegeven. Zieke mensen, veel doden en een hele onzekere tijd maken je erg onzeker, kwetsbaar en minder gemotiveerd. Uiteraard denk ik ook als kunstenaar met veel medeleven aan al die mensen die nu een dierbare moeten verliezen.

  Een stoere kreet als wij gaan dit virus overwinnen, klinkt alsof wij teniet doen aan al het verdriet wat er nu door ons land heen dwarrelt.

   

  Lees meer >> | 232 keer bekeken

 • 50TintenGroen

  2 maart 2020

  Leuk om te vermelden dat we voldoende animo voor het 3 daagse buitenschilderen 50TintenGroen. Er zijn nog 2 plaatsen vrij. 
  Penselen worden uitgezocht, doeken alvast klaargezet, lessen voorbereid en zo gaan we goed voorbereid straks aan dit inspirerende gezelllige buitenschilderen beginnen.

  ik ben volop bezig om small art te maken om straks mee te nemen naar de kunstroute en kunstmarkt in Hilvarenbeek. 8,5x5,5 cm, leuk om te gebruiken als magneet op de koelkast of als kadootje te geven ipv een bosje bloemen. 

   

   

  Lees meer >> | 270 keer bekeken

 • Pakje kunst

  10 februari 2020

  Afgelopen week hele kleine stilleventjes gemaakt voor Pakje Kunst. Nu nog de verdere afspraken maken en dan kan dit bijzondere project gaan starten. 

  In mijn atelier liggen en staan nieuwe schilderijen te drogen voor komende exposities. Houd mijn website in de gaten voor meer nieuws.

  Lees meer >> | 206 keer bekeken

 • 50TintenGroen

  3 februari 2020

  De laatste afspraken zijn gemaakt met de aspergeboerderij Ter Stege ivm het 3 daagse buitenschilderen 50TintenGroen.

  12-13 en 14 juni wordt voor de 6e keer 50TG georganiseerd. De lessen worden voorbereid, penselen in de groene zeep gezet en doeken gekocht. Eind februari, begin maart gaat de mailing de deur uit. Er hebben zich al deelnemers aangemeld, dus dat beloofd een goede opkomst. Mijn mede organisator Joke Postma en ik hebben er zin in. Goed vooruitzicht.

  De opdracht, het schilderij met de vogels is afgeleverd en ze vonden het erg mooi.
  Zo ook mijn portret van mijn 90e jarige peettante, wat ik als,kado geschilderd heb, vonden ze helemaal geweldig. Het heeft een mooie plaats gekregen in haar appartement.

   

   

  Lees meer >> | 219 keer bekeken

 • Tante Jo, opdracht en 50TintenGroen

  9 januari 2020

  Mijn peettante bereikt vrijdag 10 januari 2020 de 90 jarige leeftijd. Een portret schilderen van haar was voor mij de uitdaging om als kado te geven voor deze bijzondere verjaardag. 
   

  Tevens mijn opdracht om vogels op abstracte wijze te schilderen is gereed. Dit schilderij wordt als huwelijkskado gegeven. En je wordt er vrolijk van als je naar het schilderij kijkt.

  De voorbereidingen voor het buitenschilderen Vijftig Tinten Groen zijn weer in volle gang. Voordat de officiële mailing de deur uitgaat, hebben zich al 6 kandidaten gemeld. We hebben het idee, dat we veel aanmeldingen krijgen en we mensen moeten teleurstellen. 

   

  Lees meer >> | 241 keer bekeken

 • Opdracht

  13 december 2019

  Vorige week 2 opdrachten gekregen om schilderijen te maken waarvan een schilderij als huwelijkskado wordt aangeboden.Altijd spannend om de eerste streek verf neer te zetten.

  Ook nog 2 stilleven schilderijen afgeleverd in Udenhout, die samen met een al eerder gekocht kunstwerk een mooie plek krijgen in hun woonkamer.

  Er staan diverse stillevens te wachten op de laatste toets verf zodat deze weer mee kunnen naar een volgend expositie.

   

   

   

   


   

  Lees meer >> | 241 keer bekeken

 • Keramiek

  11 november 2019

  Vandaag mijn keramiek werk opgehaald. 2 huisjes en een beeld van een naakte vrouw.

  Het blijft spannend hoe ze uit de oven komen en of de kleur van het glazuur hetgeen is wat je uitgekozen hebt.

   

   

  Lees meer >> | 235 keer bekeken

 • Meer blogs >>