• Docent Coaching

  2 juni 2021

  Er is een nieuwe weg ingeslagen, van beeldende kunst docent naar docent coaching. Een andere benadering om dichter bij jouw kunst te komen. 

  Heb je hulp nodig om je verder te inspireren  in jouw schilderkunst of je zit vast, art block, of je wilt jouw hoofd leegmaken door met verf en een kwast aan de gang te gaan, neem dan kontakt met mij op.

   

   

  Lees meer >> | 9 keer bekeken

 • Kunst aan de kust

  28 mei 2021

  Kunst aan de kust in Zoutelande gaat weer door. Vorig jaar is het afgelast vanwege Corona en dit jaar doe ik weer mee en ben ik te vinden met mijn kunstwerken bij de Kookboerderij in Biggenkerke.

  Vandaag te horen gekregen dat ik 4 kunstwerken verkocht heb. Leuk bericht en het enthousiastme over mijn schilderijen is altijd fijn om te horen. De kunstwerken komen te hangen in Drenthe.

  Er staan hele grote doeken te wachten totdat er een lik verf op komt. Atelier is opgeruimd, dus er is weer ruimte gekomen om aan de grote doeken te beginnen. Wordt vervolgd.

  Lees meer >> | 24 keer bekeken

 • Nieuwe eigenaar

  15 mei 2021

  De kunstwinkel in Vught heeft een nieuwe opzet en Willem is een enthousiaste eigenaar die de kunst van zijn cliënten aan een nieuwe eigenaar koppelt. Zo heeft een mijn schilderijen (gemengde techniek) Tea time een nieuw huis gekregen. Bedankt Willem.

  Ik heb ook een nieuwe opzet, "kunst via de brievenbus". Hiermee kan small art met maten tot 20x20 cm via de brievenbus verstuurd worden. Zo zijn er vandaag 2 schilderijtjes, meisje met een groene sjaal 10x10 cm verkocht en verstuurd in kado verpakking via brievenbuspost.

  De rode uien staan nog in de steigers te drogen, nog wat laatste likjes verf en dan kunnen ze naar de galerie.

   

  Lees meer >> | 24 keer bekeken

 • It giet oan

  2 april 2021

  9-10-11 juli 2021 workshop 50TintenGroen


  Je kan bijna spreken van een nieuwe titel voor het Buitenschilderen 50TintenGroen 2021, It giet oan, in een tijd waarin veel onduidelijk is of een evenement, kunstroute, workshops of kunstmarkt door kan gaan. Het gaat door, mits Corona alsnog verder uitbreidt. Hier gaan we niet vanuit en we zijn een maand later gaan zitten, met de hoop, dat iedereen ingeënt is. Alle voor de dan geldende richtlijnen van het RIVM nemen we in acht.

  Na een week vanaf de mailing dat 50TintenGroen doorgaat, zitten we al bijna vol. Er zijn nog 2 plaatsen. Op naar weer leerzame,  inspirerende en gezellige dagen.

  Lees meer >> | 41 keer bekeken

 • Wat komt er zoal bij komt kijken

  16 maart 2021

  Om een schilderij te maken komt er vaak meer bij kijken dan alleen het geschilderde wat op het doek/paneel staat.

  Het begint met het kopen van het doek of het kopen van een paneel wat je laat zagen. Als je al een idee hebt, dan ga je dat uitproberen in een schetsboek om het verder op het doek/paneel uit te werken. Met een stilleven maak je een compositie met de voorwerpen/onderwerpen die je wilt gebruiken. Dan ga je de verf bij elkaar zetten en maakt een palet met de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Dat kan voor mij olie/acryl of H2O verf zijn.

  Het paneel ga je schuren, in de gesso zetten alvorens je hierop kan gaan schilderen. Al met al ben je zo een paar uur verder alvorens je de eerste streek op het doek/paneel zet. Al naar gelang de grootte van het doek/paneel brengt dit ook meer werk met zich mee. Het plezier van het maken staat altijd voorop en door originaliteit en nog veel meer probeer je er een goed kunstwerk van te maken.

  Fijn dat er mensen zijn die mijn werk waarderen en vandaag heb ik een van mijn nieuwste werken verkocht.  Het schilderij is gekocht door een schrijfster die mij eerder de opdracht gaf om een schilderij te maken n.a.v. haar boek en dat schilderij op de cover plaatste.

  Lees meer >> | 53 keer bekeken

 • Zin in

  26 februari 2021

  Zin in de lente, zin in ontmoetingen, zin in een terrasje, zin in museum, zin in uit eten gaan, zin in vakantie en zin in vijftig tinten groen.

  Joke en ik, de organisatie, hebben er weer veel zin in. Er gaan wat veranderingen plaats vinden en hiermee zijn we volop bezig om het uit te werken. Het is nog te vroeg, ook ivm Corona, om vaste afspraken te gaan maken. 
   

  In het atelier wordt er volop geëxperimenteerd met abstraheren en abstract werken op karton en op doek. Soms lukt het goed, meestal kan het de prullenbak in. Een realistisch schilderijtje er tussen door houdt de sessie spannend.

  Lees meer >> | 63 keer bekeken

 • Henriā€™s Art Sale

  6 januari 2021

  Vandaag is een stilleven van mij aangekocht door Henri's Art Sale.
  Deze galerie koopt werk van kunstenaars aan om weer te verkopen via zijn kanalen in binnen-en buitenland. Wie weet wat de toekomst brengt om als kunstenaar in zijn bestand te worden opgenomen. 
   

  Lees meer >> | 151 keer bekeken

 • Eind van het jaar 2020

  27 december 2020

  Na een vreemd en verwarrend jaar, waarin veel exposities, kunstroutes en galeries de deuren hebben moeten sluiten, is het tijd om stil te staan bij mijn eigen creatieve uitingen en hoe ik ze weer wil geven.
  Na een jaar met veel plezier geëxperimenteerd te hebben met verf, ondergrond, maat en onderwerpen is het tijd voor een keuze, welke weg in te slaan voor de toekomst.

  Mijn hart ligt uiteindelijk toch bij het stilleven en hiermee kun je ook de ruimte nemen op de manier om het weer te geven. Groot, klein en alles ertussenin. Fijngeschilderd, wat losser, compositie en onderwerpen, genoeg om het voor mij interessant te houden.

  Vandaag een stilleven op paneel afgemaakt en zo staan er nog meer in de steigers.

   

   

  Lees meer >> | 89 keer bekeken

 • Dankjewel-concert MDM

  9 september 2020

  Op zondag 13 september om 15.00 uur verzorgt muziekschool MDM Vught een DANKJEWEL-concert. Leerlingen en docenten laten zich zien en horen  in een afwisselend programma met muziek, dans en live schilderkunst. Het concert vindt plaats in de openlucht, voor het Vughts Raadhuis en is gratis toegankelijk.

  Wethouder Toine van de Ven, couturier Janice en meerdere beeldend kunstenaars, waaronder ikzelf gaan live schilderen onder begeleiding van Constantijn Molenkamp. De werken worden na afloop geveild, ten bate van MDM Vught.

  Art-winkel in Vught.

  Ook vandaag te horen gekregen dat er 3 schilderijtjes verkocht zijn. Met de vraag of ik er nog meer wil schilderen omdat er veel vraag naar is. Leuke opdracht.

  Lees meer >> | 144 keer bekeken

 • Sluiting en Corona

  8 juli 2020

  Vanwege Corona gaat de kunstroute aan de kust in augustus dit jaar niet door.
  Ook de expositie X gaat niet door ivm sluiting van de expositieruimte de Kunstbrug in Oldenzaal.

  Wat tot nu toe wel doorgaat is de kunstmarkt De Flierefluiter in Hilvarenbeek op 30 augustus 2020. Er komen minder kramen dan vorig jaar ivm 1,5 meter afstand, maar zeker de moeite waard om te komen kijken en om een mooi kunstwerk aan te schaffen tegen een gereduceerde "kunstmarkt" prijs.

   

   

  Lees meer >> | 171 keer bekeken

 • Meer blogs >>