Om een schilderij te maken komt er vaak meer bij kijken dan alleen het geschilderde wat op het doek/paneel staat.

Het begint met het kopen van het doek of het kopen van een paneel wat je laat zagen. Als je al een idee hebt, dan ga je dat uitproberen in een schetsboek om het verder op het doek/paneel uit te werken. Met een stilleven maak je een compositie met de voorwerpen/onderwerpen die je wilt gebruiken. Dan ga je de verf bij elkaar zetten en maakt een palet met de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Dat kan voor mij olie/acryl of H2O verf zijn.

Het paneel ga je schuren, in de gesso zetten alvorens je hierop kan gaan schilderen. Al met al ben je zo een paar uur verder alvorens je de eerste streek op het doek/paneel zet. Al naar gelang de grootte van het doek/paneel brengt dit ook meer werk met zich mee. Het plezier van het maken staat altijd voorop en door originaliteit en nog veel meer probeer je er een goed kunstwerk van te maken.

Fijn dat er mensen zijn die mijn werk waarderen en vandaag heb ik een van mijn nieuwste werken verkocht.  Het schilderij is gekocht door een schrijfster die mij eerder de opdracht gaf om een schilderij te maken n.a.v. haar boek en dat schilderij op de cover plaatste.